Category Archives: Uncategorized

How to See if Someone Is Tracking Emails They Send You

A few years ago a friend that works in PR told me about Streak, an email tracking service that lets you know when someone has opened a message you send them, sometimes with details about where that opening happened and even what device they were on when they were reading it.

He was using it to see when journalists received messages he sent them. While I wasn’t particularly thrilled that he and his coworkers were spying on whether or not I was actually reading what they sent me, I liked the idea of flipping the tables and using it myself.

I never pay attention to where someone opens an email, but I have to admit it’s nice to know that they’ve read it and are choosing to not respond rather than wondering if it’s been sent into a black hole/to an inactive email account.

As both a user and recipient of tracked emails I don’t care so much that I’m being tracked as much as I care that I’m not aware of it. Ugly Email is a Chrome and Firefox extension that can help.

Once installed, it will show an eye icon beside any emails that are using tracking software. It also blocks those trackers, so you’ll know that the sender’s intention was to find out when you opened the note.

Spoiler: It’s a lot of people. A quick scroll through my own inbox found that not only were emails from PR reps being tracked but also emails inviting me to participate in a “Workweek Hustle” on Fitbit and check in for an upcoming flight.

It doesn’t block every track out there, but it handles a pretty solid list of them. According to the company’s site, it now blocks MailChimp, SendGrid, Drip, Streak, Mailgun, Bananatag, Yesware, TinyLetter, Postmark, Sidekick, Boomerang, and 20 others.

Even if you’re not too worried about folks tracking you it can be interesting to see who is.

About the author

Emily Price is a tech, travel, and alcohol reporter based in San Francisco. She is also the author of the book “Productivity Hacks: 500+ Easy Ways to Accomplish More at Work–That Actually Work!”

This article originally appeared on Lifehacker

Orientació mitjançant els astres

Maraton Messier al Bahram Palace, al Kavir National Park. Iran

Avui dia ens es habitual a la societat occidental el fer servir aparells electrònics per esbrinar com arribar a un lloc. Aquests aparells, als que anomenem GPS (Global Positioning System o Sistema de Posicionament Global), porten un receptor que capta el senyal d’una constel·lació de 24 o més satèl·lits que es renoven periòdicament. Com ho feien abans les persones per orientar-se? Es clar que durant el dia es podien guiar per referències visuals, però.. i a la nit? i al desert? i al mar? Doncs també feien servir ajudes que venien del cel: mitjançant els estels…

El primer concepte que introduirem es el de la esfera celeste. Aquesta es una construcció mental que fabrica el nostre cervell al mirar al cel. Si ens orientem mirant al Nord, a la nostra dreta tindrem l’Est, a l’esquerra l’Oest i el Sud es trobarà a la nostre esquena (ens referirem tota l’estona a l’hemisferi nord). El Pol Nord Celeste es aquell al que apunta l’eix de rotació de la Terra. Si féssim una gravació apuntant a aquest Pol Nord Celeste, veuríem com totes els estels girant al voltant d’ell (veure fotografia) La projecció d’aquest punt de l’Esfera Celeste sobre l’horitzó ens marcarà el nostre Nord geogràfic.

On trobar el Pol Nord?

Com podem localitzar el Pol Nord Celeste (PNC)? Doncs avui dia està marcat per l’estrella anomenada Polaris, popularment coneguda com l’Estrella Polar. Degut a que aquest estel no es gaire lluminós (magnitud 2.0), i que la contaminació lumínica afebleix mes la seva brillantor, haurem de fer servir algunes constel·lacions veïnes per localitzar-la. L’Estrella Polar es la punta de la cua de la constel·lació de l’Óssa Menor. A la nostre latitud (Barcelona), uns 42º aproximadament, es fàcilment recognoscible la seva germana gran, l’Óssa Major, també anomenada “El Carro”. Per localitzar l’estrella Polar també podem fer servir la constel·lació de Cassiopea, que, com l’Ossa Major, es circumpolar a la nostre latitud, es a dir, que la podem veure durant tota la nit tot l’any, Cassiopea. A Cassiopea la podem identificar fàcilment per que te forma de W o M, segons com ho vulguem interpretar.

Com localitzar Polaris des de Cassiopea o la Ossa Major

Per trobar Polaris estendrem unes 4 vegades la distancia dels estels que conformen la part final de l’Óssa Major, Merak i Dubeh (fletxa vermella). També la podrem trobar si tracem una recta entre l’estel mig de la constel·lació de Cassiopea, Tish i l’estel Alioth de l’Óssa Major (fletxa groga). La projecció de Polaris sobre l’horitzó ens marcarà el Nord.

Posició del Pol Nord Celeste al llarg de la història

Però això no sempre ha sigut així. L’eix de rotació de la Terra te una inclinació respecte l’eix eclíptic de 23 graus i 26 minuts i gira com una baldufa, en sentit retrògrad (moviment de precisió), amb uns període de 25.780 anys. Això provoca que el Pol Nord Celeste canviï al llarg dels anys.

Inclinació de la Terra i moviment de precisió

Posició del PNC al llarg dels anys

Hi ha estudis recents que confirmen que els egipcis van fer servir la alineació de estels de l’Óssa Major per alinear las piràmides. Això es pot comprovar en el següent vídeo:

Orientació mitjançant un estel qualsevol

Si per qüestions climatològiques o orogràfiques no poguéssim veure aquests estels, podem fer servir qualsevol estel per orientar-nos. Bàsicament es tracta de col·locar dos pals al terra i prendre un estel de referència. Un cop passats 30 minuts mirem cap a on s’ha desplaçat l’estel. El desplaçament indicarà el punt cardinal que estem enfocant. En funció de l’hemisferi, aquest serà un o altre. En el cas de l’hemisferi sud, si ho ha fet cap a l’esquerra, els pals apunten al Nord, si ho ha fet cap a la dreta, apunten al Sud, Si ho ha fet cap a dalt, apunten a l’Est, i si ho ha fet cap abaix, vol dir que apunten a l’Oest.

Enllaços d’interès